Необходими Съставки
сусамов тахан – 200 г
мед – 1 к.ч.
кафява захар – 100 г
овесени ядки – 200 г фини
орехи – 100 г смлени
ванилия – 1 ч.л. течна
канела – 1 ч.л.
ром – 50 мл
сода – 1/2 к.л. или бакпулвер
* мерки и количества
Начин на приготвяне
В купа смесете сусамовия тахан, меда, захарта, ванилията, канелата и бакпулвера/содата. Разбъркайте добре и добавете рома, смлените орехи и овесени ядки.
Разбъркайте добре всичко и сложете сместа за 10 минути в хладилник.
Застелете тава с хартия за печене. С влажни или леко намазнени ръце късайте топчета от сместа и с леко приплескване ги подреждайте в тавата.
Сложете да се изпекат в загряна на 180 градуса за около 12-15 минути – до приятен и лек загар на краищата.